MONTAGEPROCES

Monteer uw zelfbouwloods in 14* eenvoudige stappen!

*: Afhankelijk van de afmetingen van uw gebouw kunnen deze stappen enigszins afwijken. Bij uw bestelling ontvangt u echter gedetailleerde montageplannen voor uw specifieke gebouw.

 

1.  BOUWTERREIN VOOR-BEREIDEN & GRONDWERKEN UITVOEREN

Bereid het bouwterrein voor op de montage van uw zelfbouwloods. Ontgraaf indien nodig de toplaag van het terrein, vul uit met schoon zand en egaliseer de grond. Houd minimaal 2 tot 3 meter vrij rondom de loods. Houd ook rekening met de ruimte boven het gebouw; verwijder indien nodig obstakels zoals hoogspanningslijnen, boomtakken etc.

2.  FUNDERING PLAATSEN

Neem contact op met uw aannemer om de fundering te storten volgens de door Easyloods.nl verstrekte plannen.

 

EENVOUDIGE & VOORDELIGE FUNDERING

Onze lichtgewicht constructies hebben geen dure fundering nodig. Integendeel. De spanten van onze koudgevormde staalconstructies zijn zelfdragend en bieden voldoende weerstand tegen externe krachten. Dit maakt het mogelijk om de fundering van onze loodsen eenvoudig en dus tegen lagere kosten uit te voeren.

3.  TRUCK LOSSEN

Maak het terrein voor de levering van uw zelfbouwloods modder- en watervrij. U laadt de loods zelf af van de truck. Onze materialen zijn eenvoudig te verplaatsen en makkelijk ter plaatse te stapelen.

4.  KEILBOUTEN FIXEREN

Plaats en bevestig de keilbouten volgens onze meegeleverde plannen. Dankzij het eenvoudige ontwerp van onze loodsen zijn slechts 2 keilbouten per spantvoet voldoende. U kan alles met een minimum aan beton installeren, en vermijdt ingewikkelde ingeklemde funderingen.

5.  SPANTVOETEN INSTALLEREN

Plaats en bevestig de spantvoeten volgens onze meegeleverde plannen. Zet ze waterpas voordat u de spanten plaatst.

6.  SPANTEN OP DE GROND VASTSCHROEVEN

Schik de spanten op de grond, en schroef ze vast. Zo zijn ze eenvoudig en snel te heffen.

7.  EERSTE TWEE SPANTEN MET WINDVERBANDEN OPRICHTEN

Monteer de eerste twee spanten met windverbanden - kopwandpalen inclusief - om de structuur veilig verder af te kunnen bouwen.

8.  STRUCTUUR AFBOUWEN

Monteer de structuur van spant tot spant als een groot meccanopakket. Verbind de spanten met elkaar door de gordingen, rails en frames te plaatsen. Bevestig er de wanden en het dak van het gebouw op.

9.  WANDEN INSTALLEREN

Bevestig de ongeïsoleerde, gegalvaniseerde platen of sandwichpanelen.

10. GEGALVANISEERDE GOTEN INSTALLEREN


11.  DAK PLAATSEN

Bevestig de ongeïsoleerde, gegalvaniseerde platen of sandwichpanelen.

12. OMLIJSTINGEN, RAMEN & DEUREN EN ROOKLUIKEN MONTEREN


13.  AFWERKSTUKKEN MONTEREN


14. RESULTAAT

Geniet van een elegant, solide gebouw.