FAQs

Heb ik een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig voor mijn Easyloods.nl hangar?


Ja, het indienen van een omgevingsvergunning is verplicht zodra uw constructie meer dan 40 m² bedraagt. Informeer bij de gemeente of stad waar u wilt bouwen of u deze vergunning kunt verkrijgen en vraag de geldende bouw- en/of milieuvoorschriften op.
Wie maakt de bouwplannen?


Na ondertekening van uw bestelling (onder voorbehoud van het bekomen van een bouwvergunning), bezorgen wij u een bouwplan. Aangezien wij een standaard gamma aan prefab gebouwen aanbieden, werken we niet op maat. Easyloods.nl is verantwoordelijk voor het opstellen van de plattegrondweergave, de doorsnedes en de gevels van uw project. Onze plannen zijn specifiek berekend voor uw gebouw en opgesteld in overeenstemming met de toepasselijke statistische normen en voorwaarden.
Wie is verantwoordelijk voor het aanvragen van een omgevingsvergunning?


U dient de officiële aanvraag voor de bouwvergunning bij uw architect in. Dat verloopt in prinicpe als volgt:

 • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u bouwplannen van Easyloods.nl.
 • U huurt een architect in die het dossier indient bij uw gemeente (architecturaal plan van Easyloods.nl + inplantingsplan).
 • Afhankelijk van de gemeente varieert de tijd die nodig is om een ​​bouwvergunning te verkrijgen van 2 tot 6 maanden.
Ik heb online een aanvraag ingediend via de website van Easyloods.nl. Wat gebeurt er nu?


U kunt via onze website vrijblijvend een offerte aanvragen. We nemen dan telefonisch contact met u op om alle aspecten van uw project te bespreken. Vergeet dus niet uw telefoonnummer te vermelden. Als uw project voldoet aan onze productienormen, ontvangt u per e-mail een offerte. Als deze aanbieding u bevalt, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.
Wat bepaalt de prijs van mijn zelfbouwpakket?


Easyloods.nl heeft een standaard bouwsysteem ontwikkeld. De prijs van een bouwpakket varieert afhankelijk van de grootte van het gebouw dat u wilt bouwen. Elk gebouw wordt daarop onafhankelijk berekend, ook rekening houdende met externe factoren zoals de wind- en sneeuwlasten in uw regio. Voor de constructie kan u zelf al volgende aandachtspunten overlopen:

 1. De breedte van de hangar: de belangrijkste factor die de prijs bepaalt, is de vrije overspanning. Hoe breder de hal, hoe sterker de staalstructuur moet zijn.
 2. De lengte van de hangar: de lengte van uw hangar is minder bepalend voor de prijs, omdat de overspanning hetzelfde blijft.
 3. De hoogte van de hangar: de hoogte van de hangar is ook bepalend voor de prijs. Hoe hoger de hangar, hoe meer staal nodig is. Bovendien is een hogere staalconstructie meer onderhevig aan klimatologische elementen; de stevigheid van de staalconstructie verdient daarom extra aandacht.
Verzorgt Easyloods.nl de totaalaanneming van mijn project?


Nee, wij doen geen totaalaanneming. Easyloods.nl ontwerpt, produceert en levert loodsen in zelfbouwpakketten. Dat wil zeggen dat wij de volledige staalstructuur - voorzien van al dan niet geïsoleerde dak- en wandbeplating - vervaardigen. Wij houden ons aan die core-business. Wij staan niet in voor de montage, grondwerken, fundering en/of binnenafwerking (elektriciteit, sanitair, betonvloer, riolering, enz.) van uw loods.
Wat zijn de mogelijke afmetingen van mijn loods?


 • Breedte: 8 m, 9 m, 10 m, 11 m, 12 m, 13 m, 14 m, 15 m, 16 m, 17 m, 18 m, 19 m, 20 m
 • Lengte: 5 m, 9 m, 13 m, 17 m, 21 m, 25 m, 29 m, 33 m, 37 m, 41 m, 45 m, 49 m, ∞ m
 • Hoogte: 4 m, 5 m, 6 m
Welke opties biedt Easyloods.nl?


De gegalvaniseerde beplating van onze loodsen is in verschillende kleuren te verkrijgen. Verder kan u uw loods ook personaliseren aan de hand van volgende opties:

 • ramen
 • deuren (mandeuren, branddeuren)
 • (schuif-, of sectionale) poorten
 • rookluiken in het dak
 • lichtstroken
 • isolatie (sandwichpanelen)
Meer informatie?
Kan ik een hangar huren bij Easyloods.nl?


Nee, we verhuren geen hangars bij Easyloods.nl.
Welke funderingsmogelijkheden heeft een hangar van Easyloods.nl?


Onze zelfbouwloodsen zijn ontworpen met een scharnierende fundering die ongeveer 2x minder beton nodig heeft dan een ingeklemde fundering. De bevestiging gebeurt eenvoudig met door Easyloods.nl meegeleverde keilbouten, die rechtstreeks in uw betonnen fundering kunnen worden bevestigd. Meer informatie?
Is mijn zelfbouwloods bestand tegen wind, regen en sneeuw?


Ja, onze materialen zijn als dusdanig behandeld dat regen, wind en sneeuw geen enkele invloed hebben op de staalstructuur, dak- en wandbepating. Bovendien voldoen onze loodsen aan de vereiste normeringen. Meer dan 35.000 gebouwen, wereldwijd opgeleverd door de Frisomat-groep, zijn daarvan vandaag al het bewijs.
Hoe moet ik mijn hangar van Easyloods.nl onderhouden?


Al onze profielen hebben een uitstekende bescherming tegen corrosie dankzij een zinklaag van 275 g/m², wat meteen de hoogste Europese norm is. De gegalvaniseerde dak- en wandbekleding van onze gebouwen worden standaard bedekt met een verflaag van 25 micron. Hierdoor hebben onze loodsen geen bijzonder onderhoud nodig, buiten het regelmatig kuisen en/of ledigen van de goten en het smeren van de scharnieren (van deuren en poorten).
Kan ik mijn zelfbouwloods demonteren, verplaatsen of stockeren?


Dankzij ons unieke meccano-concept kan u onze loodsen volledig demonteren om te verplaatsen of te stockeren. Een hangar van Easyloods.nl kan u makkelijk hermonteren op een nieuwe locatie. Het is ook mogelijk om uw loods tijdens hermontage aan te passen of te vergroten.
Kan ik mijn zelfbouwloods uitbreiden?


Natuurlijk! Het is altijd mogelijk om hangars van Easyloods.nl (oud of nieuw) verder uit te breiden naar uw noden en wensen. Uw loods kan moeiteloos verlengd worden.
Tips voor perfect onderhoud van uw loods


Uw loods onderhoudt zichzelf. Daar zorgt de zinklaag op het staal voor. Die beschermt tegen corrosie en krassen. De coating is bovendien vuilwerend en bestand tegen schade door zout of opspattend vuil. Met een paar kleine onderhoudshandelingen houdt u uw loods verder in perfecte staat:

 • Maak de dakgoten elk jaar leeg en schoon.
 • Smeer regelmatig de scharnieren van deuren en poorten.
 • Verwijder sneeuw van het dak bij hevige sneeuwval.
 • Sluit ramen, deuren en rookkoepels bij harde wind.